Moneybookers česky

Moneybookers je platební systém, který umožnuje platit či přijímat peníze pouze využitím své emailové adresy, což má tu výhodu, že obchodník či plátce se nedozví údaje z o Vaší platební kartě nebo bankovním účtu, čímž se snižuje možnost zneužití těchto údajů. Je to prostě Vaše elektronická peněženka. Ovšem je otázkou, zda má Moneybookers šanci proti PayPalu, který nedávno začal plně fungovat i pro občany ČR. Proti PayPalu je velkou výhodou Moneybookers, že je akceptovám u většiny online kasín a sázkových kanceláří.

Co se týká kvality překladu české verze Moneybookers jsem na rozpacích. Překlad je kostrbatý, jako by jej dělal cizinec umějící česky. Hned na úvodní straně mě zaujmuly výrazy Cenový sazebník, Doporučující program, Mobilní plat, Nakupovací možnosti, atd.

Jestli jste již uživatelé Moneybookers a chcete si přepnout uživatelské prostředí do českého jazyka, postupujte následovně:

  • Jděte na webové stránky Moneybookers. Jestli se Vám neotevřou v češtině, klikněte na českou vlajku v levém horním rohu. Pokud tam českou vlajku nevidíte, vymažte vyrovnávací paměť (cache) Vašeho prohlížeče a znovu načtěte stránku.
  • Přihlásíte-li se do Vašeho účtu, klikněte na položku ‚Můj účet‘ > ‚Profil‘, zvolte ‚Čeština‘ jako jazyk, který preferujete a odsouhlaste tlačítkem ‚potvrdit‘.